ΔΙΑΚΟΠΗ




Σε έψαχνα
Σε βρήκα
Σαν σκιά αλλάξαμε το έξω έγινε μέσα και το έξω μέσα .
Εφιάλτης και όνειρο συναντήθηκαν.
Έφυγες , χάθηκα , μεταμορφώθηκα.
Υπάρχουν στιγμές που το νήμα κόβεται απότομα
Μην ρωτάς, έχε υπομονή

Καλό καλοκαίρι γεμάτο αφθονία και ευημερία.
Ραντεβού με τα πρώτα φθινοπωρινά φύλλα…

Δέσποινα Μαραγκουδακη

«Εδώ σταματάνε όλα τα προβλήματα!!»



Εδώ σταματάνε όλα τα προβλήματα...
… μέσα στην καθαρή θάλασσα 8.00 το πρωί!
… μέσα στην καθαρή θάλασσα οποιαδήποτε ώρα!
… στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι ( ή μήπως ξεκινάνε …χαχαχαχαχα)
… στο τηλεφώνημα του Παναγιώτη.
… στο γέλιο της Ηλιάνας.
…στο τραγούδι του Απόστολου.
… στο cheesecake με γεύση nutela από το ζαχαροπλαστείο ΚΥΒΕΛΗ στα Βριλήσσια.
…στο κρεβάτι μου μετά από μια πολύ κουραστική μέρα.
… στο air condition του σούπερ μάρκετ ενώ έξω έχει καύσωνα.
… στο καφέ Βαρνάβα και στα cocktail της Γεωργίας...
… στη θέα της Λίμνης του Μαραθώνα.
… κάνοντας καραόκε από το youtube .
…σε μια αγκαλιά.

 Φτιάξε τη δική σου λίστα και σταμάτα τα προβλήματα πιο συχνά… 
Καλό Καλοκαίρι!
Χρόνος Τώρα! 

Ελένη Μητροπούλου

Φιλία





Φίλες μουυυυυ!!!!!!!


«Τα κορίτσια ξενυχτάνε μόνα ή δυο δυο … Οοοο έτσι κάνω κι εγώ!» πες τα Αλέξια!!( αλήθεια που είναι αυτή η ψυχή?) «Θες να γίνουμε φίλες;» ένα «ΝΑΙ» αρκούσε και δυο κορίτσια γίνονταν B.F.F.E.(Best Friend For Ever)!
Άντρες: « Οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θα πει πραγματική φιλία»
 Μια μικρή ανταγωνιστικότητα και σύγκριση από το βρακί μέχρι τον άντρα , υπάρχει εδώ που τα λέμε. Αλλά εκτός από τις «τοξικές» φίλες ( οι φίλες που μας γεμίζουν τοξίνες με οποιοδήποτε τρόπο), υπάρχουν και οι ΦΙΛΕΣ! ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ!!!
Ναι , η αλήθεια είναι , ότι με τις φίλες μιλάμε για τα πάντα!
Ξέρουν ακόμα κι αυτό που εσύ ,άντρα(κλητική προσφώνηση), δεν θυμάσαι καν ότι το είπες ή το έκανες. Ξέρουν ,για παράδειγμα,  ότι σε ανύποπτο χρόνο ακούμπησες ,με την εξωτερική πλευρά της δεξιάς παλάμης σου, το γόνατο μου στην προσπάθεια σου να μου ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου σου που είχε σκαλώσει και μένα αυτό με έκανε να νιώσω κάπως και η φίλη μου έπρεπε οπωσδήποτε να ξέρει αυτή την πολύ σημαντική λεπτομέρεια του ραντεβού μας και τα συναισθήματα μου γι αυτό και φυσικά απάντησε αμέσως στο τηλέφωνο στις 2:00 τη νύχτα για να το ακούσει. Και ,φυσικά, το αναλύσαμε μέχρι τις 4.00 το πρωί που αποφασίσαμε ότι πρέπει να κοιμηθούμε , αφού πρώτα υποσχέθηκε η μια στην άλλη ότι από αύριο ξεκινάμε επιτέλους διατροφή και γυμναστήριο! Ναι, εντάξει , ξέρω σκέφτεσαι ότι είμαστε χαζές που το κάνουμε αυτό , αλλά εμείς περνάμε τέλεια… είμαστε εκεί η μια για την άλλη σε όλα… και ΓΕΛΑΜΕ ΠΟΛΥ!
« Πω, πω ρε δάκρυσα!» μου λέει ο κολλητός μου , μόλις του τα λέω! «Φαντάζομαι ότι το πιο extreme για σας είναι να φάτε ένα ολόκληρο οικογενειακό παγωτό μόλις σας αφήσει ο γκόμενος».
Πρώτον, δεν τρώμε μόνο όταν μας αφήνει ο γκόμενος (τουλάχιστον η δική μου παρέα) και δεν τρώμε μόνο ένα οικογενειακό παγωτό! Δεύτερον , η αλήθεια είναι ότι δεν κατουράμε στις εισόδους των πολυκατοικιών ή δεν  βάζουμε φωτιές σε κάδους για να νιώσουμε extreme… Η αλήθεια είναι ότι οι φίλες δεν αποκαλύπτουν ποτέ τα extreme που κάνουν… γιατί φυσικά εμείς ποτέ δεν θα μπαίναμε σε ένα αμάξι χωρίς να ξέρουμε που θα πάμε καταλήγοντας σε ένα παρακμιακό καραόκε μπαρ, δεν θα ξενυχτούσαμε και θα πηγαίναμε κατευθείαν στην δουλειά, δεν θα παίζαμε ποδοσφαιράκι μέσα στην νύχτα σε κλειστό λούνα παρκ, ποτέ δεν θα κάναμε διάλογο με ρεψίματα, ποτέ δεν θα κάναμε παρακολουθήσεις φορώντας γυαλιά ηλίου μέσα στη νύχτα, δεν θα πηγαίναμε για βρώμικο στην Μιχαλακοπούλου τα ξημερώματα, δεν θα πηγαίναμε στην Άννα Βίσση με τη φόρμα απλά επειδή περνούσαμε απέξω, δεν θα κοιμόμασταν σε μια παραλία χωρίς sleeping bag, δεν θα κάναμε τρικάβαλο,  δεν…. Εντάξει , το παραδέχομαι, είμαστε πολύ ξενέρωτες! (ειρωνικός τόνος και ελαφρύ βηχαλάκι συνοδευόμενο με μια κίνηση του δεξιού χεριού, τύπου πνίγομαι αλλά τα καταφέρνω και χωρίς νερό)
Φίλες μου! Σας αγαπώ! Χιχιχι!!

Ελένη Μητροπούλου


Face book


Εκεί που χρόνος δεν υπάρχει…
Τριγυρνούσε στους δρόμους φορώντας την μαύρη καμπαρτίνα του.
Κάποια στιγμή σηκώνει τα χέρια με χαιρετάει.
Δεν του μιλώ, δεν τον ξέρω.
Συνεχίζει να περπατά , μπαίνει σε ένα μπαρ, κάθεται στη μπάρα , χαμογελάει στην κοπέλα, που βρίσκεται δίπλα του.
Η κοπέλα σηκώνεται και φεύγει, δεν του μιλά, δεν τον ξέρει.
Φεύγει από το μπαρ, πηγαίνει προς την στάση του τραμ.
Διπλά του ένας ηλικιωμένος άντρας,
-Καλησπέρα, του λέει.
Ο ηλικιωμένος άντρας δεν του απάντα, δεν τον γνωρίζει.
Ήρθε το τραμ μπαίνει μέσα, το τραμ είναι άδειο.
Ο οδηγός κλεισμένος στο γυάλινο κουβούκλιο, δεν βλέπει τον άντρα που μπήκε.
Κατεβαίνει στο τέρμα, ο δρόμος έρημος και σκοτεινός, περνάει από δίπλα του μια κυρία, τον <<σκουντάει>> με την τσάντα της, δεν του μιλάει, δεν τον γνωρίζει, ο άντρας ,της αρπάζει το μπράτσο, βγάζει από την τσέπη του ένα μαχαίρι της το μπήγει στη κοιλιά,
-<<Μίλησε μου!!! >> της ψιθυρίζει .
Η κυρία δεν του μιλά, δεν προλαβαίνει, χάνει τις αισθήσεις της.
Επιστρέφει σπίτι, ανοίγει τον υπολογιστή, μπαίνει σε έναν άλλο κόσμο.
Έχει 1600 φίλους και φίλες.
-Έχεις όρεξη για κουβέντα; Τον ρωτάει ένας φίλος.
Του μιλάνε, τον σκουντάνε,
Τον γνωρίζουν;
Σε αυτήν την ερώτηση δώσε την δική σου απάντηση,  γιατί η δικιά μας ιστορία είναι μια ιστορία χωρίς
                                                                ΤΈΛΟΣ


Δέσποινα Μαραγκουδάκη

Σοκολατοφιλία



Η σοκολατοφιλία ορίζεται ως η ερωτική έλξη ή και σεξουαλική επαφή ατόμου προς μια ή και περισσότερες σοκολάτες(ή μερέντα ή σουφλέ σοκολάτας ή παγωτό σοκολατα ή οτιδήποτε περιέχει σοκολάτα τέλος πάντων). Αποκαλείται και ως σοκολατοερωτική συμπεριφορά ή σοκολατοερωτικός προσανατολισμός.Η σοκολατοφιλία αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται από πολλούς ως κάτι αρνητικό. Πολλές θρησκείες την αντιμετωπίζουν ως αμαρτία και σε πολλές κοινωνίες είναι στιγματισμένη ως ανεπιθύμητο φαινόμενο.


Mela Mela Gargamella

Άνοιξη Ι Προς την άγνωστη φίλη μου.


Δεν με είδε και δεν με γνώρισε ποτέ.

Όμως χωρίς να το ξέρει μου έδωσε κάτι πολύ δικό της.
Μια της σκέψη, που δεν προοριζόταν καν για μένα.

<<Φυσάει ένα καλοκαιρινό αεράκι...>>Αυτό πρόλαβα να ακούσω από την συζήτηση της, καθώς πέρασε από δίπλα μου αφήνοντας με άναυδη.Η φωνή της ήταν γλυκιά και άκουγες από μακριά το χαμόγελο και την απόλαυση που της έφερε ο άνεμος. Εκείνη τη στιγμή οι λέξεις της, κατείχαν την πλήρη σημασία και δύναμή  τους. 

Λες και ο άνεμος είπε εκείνη τη στιγμή,<<Μου φαίνεται αυτή η δεσποινίς ξεχάστηκε, και ούτε μια φορά δεν έκλεισε τα μάτια της, στο πέρασμα μου σήμερα.Καιρός να της θυμίσω την ύπαρξη μου!>>

Μα δεν χρησιμοποίησε ούτε ανεμοστρόβιλους ούτε κωμικά συμβάντα.Με σκούντηξε με τη φωνή ενός ανθρώπου που ήταν ανοιχτός στην αίσθηση που πρόσφερε η κάθαρση του ανέμου.

Δεν με είδε και δεν με γνώρισε ποτέ.Μα αυτό μου το χαμόγελο είναι αφιερωμένο σ'αυτή.
 Αναστασία Δαφερέρα

ΑΛΟΗ


Η αλόη είναι ένα φυτό φιλικό για την υγεία του ανθρώπου. Είναι γνωστή για τις επουλωτικές ,μαλακτικές ,καθαρτικές ιδιότητές της ,καθώς και τη διεγερτική δράση της χολής. Ο πικρός χυμός της αλόης που συλλέγεται με το κόψιμο των φύλλων στη ρίζα τους ,έχει έντονη υπακτική και καθαρτική δράση. Το σημαντικότερο ,όμως ,είναι η γέλη που συλλέγεται με την πίεση των φύλλων. Η γέλη αυτή είναι εξαιρετικό επουλωτικό των πληγών ,αλλά και θεραπευτικό των εγκαυμάτων ,που προέρχονται , κυρίως από καυτά υγρά και τον ήλιο .Χρησιμοποιείται για σχεδόν όλες τις δερματικές παθήσεις ,ενώ χορηγούμενη από το στόμα βοηθά στην επούλωση των ελκών του πεπτικού ,αλλά και στη θεραπεία του ευερέθιστο εντέρου.

Σπρέι για μετά την ηλιοθεραπεία με αλόη.

ΥΛΙΚΑ

1 φλ.χυμό αλόης
40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο καλέντουλας
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο σπόρων καρότου
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ή δεντρολίβανου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάζουμε όλα τα συστατικά σ' ένα μπουκάλι γυάλινο με ψεκαστήρα και ανακατεύουμε καλά .Το μείγμα μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για 6 μήνες. Ψεκάζουμε το ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα , όσες φορές είναι απαραίτητο για να ενυδατωθεί και απαλύνει .Οι παραπάνω αναλογίες δίνουν περίπου 1 φλιτζάνι προϊόντος.

Happy mummy

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ



Περιγραφή: ένα καβούρι.
Απ’εξω τανκς και από μέσα ''φίλινκ τάνκ''

Ψυχολογικά: Η άρνηση του ανθρώπου να αφήσει το μητρικό θύλακα τον οποίο
κουβαλά μαζί του σαν καβούκι σε όλη του την ζωή και η σκέψη
αν πρέπει να το αφήνει τουλάχιστον το βράδυ τον κάνει κυκλοθυμικό.
Γι αυτό και τους καρκίνους τους λένε παιδιά της νύχτας
Ψυχαναλυτικά: Το σύνδρομο Δρ.Τζέκιλ Μ. Χάiλ
Η σκοτεινή πλευρά της σελήνης που στοίχειωνε τον Φρόιντ αφού
ποτέ του δεν την είδε και η πρόκληση κάθε ψυχαναλυτή.

Ταοιστικά: το γίν και το γιάν

Ο καρκίνος ανάμεσα στον δίδυμο και τον λέων έχει πάρει την αμφιθυμία του πρώτου και την αλαζονεία του δεύτερου αλλά και την εργασιομανία και πρακτικότητα του απέναντι του Αιγόκερου, έτσι πετυχαίνει αυτά που οι άλλοι ονειρεύονται.
Δώρο άδωρον γιατί δεν είναι αυτά που θέλει ο ίδιος. Αυτό που θέλει είναι αγάπη και οικογένεια, δηλ. ένα ασφαλές κέλυφος που να θυμίζει μήτρα. Πράγμα που δεν του κάθετε ποτέ γι αυτό και μιλάμε για την
κατάρα του καρκίνου
Ο καρκίνος είναι ο Ορφέας των ζωδίων που έχει την ίδια τραγική κατάληξη.
Καταδικασμένος να κατακτήσει τον κόσμο ενώ το μόνο που θέλει είναι σπίτι και αγάπη, βλέπε Μ. Αλέξανδρος <αρνήθηκε να δει την μάνα του που τον έστειλε να κατακτήσει τον κόσμο> , Ιούλιος Καίσαρας και εσύ τέκνο βρούτε; < ο Βρούτος ήτανε γιός του>, Τζάκυ Κένεντυ, πριγκίπισσα Νταιάνα και φυσικά η καθ ημάς Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία έγινε ΣΤΑΡ προκειμένου να κάνει οικογένεια. Όνειρο που δεν το συμμεριζόταν ο ζωηρός Παπαμιχαήλ και κυρίως όταν κοίταγε τον γιό τους που ήτανε η τρανή απόδειξη ότι η τέχνη δεν
Κληρονομείται, γι αυτό και τον αποκλήρωσε. Η Αλίκη μάλιστα γνωρίζοντας την κατάρα των καρκίνων για διαλυμένη οικογένεια έπαιξε τον μοναδικό της τραγικό ρόλο την Αντιγόνη.
Το ίδιο έκανε και η Μέριλ Στριπ που σάρωσε τα οσκαρ παίζοντας κυρίως οικογενειακούς ρόλους στους οποίους έγραψε και τους διαλόγους
<Κράμερ εναντίον Κράμερ, η εκλογή της Σόφι>,και επειδή εδώ έχουμε όσο γιν άλλο τόσο γιαν, πήρε και όσκαρ για την Σιδηρά κυρία.
Με την οικογένεια έκανε καριέρα και ο γλυκούλης Μπίλ Κόσμπυ
< ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο στον πλανήτη που επιτρέπει στα παιδιά του να γυρνάνε σπίτι μετά τις 12>.
Στη συγγραφή μόνο ο Πιραντέλο κατάφερε να κάνει τα οικογενειακά του δράματα τέχνη, ενώ ο ΄Τζώρτζ Όργουελ ,ωθούμενος από την ισχυρή αίσθηση δικαιοσύνης που έχουν οι καρκίνοι έκανε την δική του οικογένεια στην φάρμα των ζώων, όλοι οι άνθρωποι είναι εχθροί όλα τα ζώα σύντροφοι.



Στη ζωγραφική έχουμε μόνο Φλαμανδούς καρκίνους, ο Ρούμπενς λάτρευε να ζωγραφίζει την γυναίκα του ενώ ο Ρέμπραντ ζωγράφιζε κατά παραγγελία του γιού του ο οποίος και τον συντηρούσε και όταν αυτός πέθανε πρόωρα ο Ρέμπραντ τον ακολούθησε τον ίδιο χρόνο.
Δυστυχώς η τέχνη για τους πολυτάλαντους καρκίνους είναι μόνο ένα παράθυρο στο οποίο βλέπουν το σπίτι των ονείρων τους
Ο κινέζος ζωγραφοκαλόγερος Σιτάο ζωγράφισε ένα τοπίο,
Πήδηξε μέσα του και κανείς δεν τον ξανάδε.

Η ΖAZ αν και Ταύρος χάρις στον ωροσκόπο της < άλλωστε σε αυτόν οφείλουμε ότι καλλιτεχνικό κάνουμε> με το τραγούδι της je veux έγραψε τον εθνικό ύμνο των καρκίνων, αγάπη, φιλία, ελευθερία.
Αυτά είναι και τα πιστεύω του Νέλσον Μαντέλα που ελευθέρωσε την Ν.Αφρική..

Ω! ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ...


"Butterfly"

                                                               
Εκεί που χρόνος δεν υπάρχει
Είναι Πρωί.
Ένα μικρό κορίτσι περπατάει σε ένα λιβάδι. Μόνο του και σιωπηλό.
Ο ήλιος καίει το πρόσωπο του. Ξαπλώνει στο χορτάρι ανοίγοντας τα χέρια του, πλάι στο σώμα.
Κλείνει τα μάτια, και στα ακροδάχτυλά του μια πεταλούδα.
Τα φτερά της μεγάλα και πολύχρωμα.
Πετάει από το ένα δάχτυλο στο άλλο. Το κορίτσι ανοίγει τα μάτια, την κοιτάζει, σηκώνεται, αρχίζει να περπατά.
Η πεταλούδα ακολουθεί, στέκεται στα μαλλιά της, ταξιδεύει στον κόσμο.
Τραγουδάει ένα σκοπό, πλησιάζουν πεταλούδες από όλα τα μέρη της γης.
Κάθονται στο ώμο του κοριτσιού. Με ένα φτερούγισμα σηκώνουν το κορίτσι ψηλά.
Το κορίτσι ταξιδεύει στον κόσμο.                                                                                                        
Είναι  Μεσημέρι.
Κοιτάζει έναν κόσμο πολύχρωμο, το μπλε χάνεται μέσα στο πράσινο, το κόκκινο μπερδεύεται μέσα στο κίτρινο, το καφέ μέσα στο πορτοκάλι.
Αρμόνια, Ζωντάνια και Αφθονία.
Το κορίτσι σιγοτραγουδά το τραγούδι της πεταλούδας, ο κόσμος μυρίζει περγαμόντο και γιασεμί.
Αρχίζει να κατεβαίνει σε αυτόν τον πλανήτη που λέγεται Γη, οι πεταλούδες την αφήνουν να ακουμπήσει τα πέλματα της μαλακά στο έδαφος.
Το κορίτσι βρίσκει την ισορροπία του.
Στο σώμα της οι πεταλούδες να φτερουγίζουν , να φωνάζουν :
<<Συνέχισε, Ολόκληρη η ζωή μας είναι μια μέρα, Ολόκληρη η ζωή σου μια μόνο μέρα.
Συνέχισε την μέρα σου, και μόνο καλύτερα πράγματα μπορεί να συμβούν>>.
Είναι Βράδυ.
Οι πεταλούδες κλείνουν τα φτερά τους, χάνονται.                                                                                     
Το κορίτσι μόνο, ανάλαφρο, κοιτάζει προς τα πίσω.
Βλέπει όλα αυτά που πόθησε και δεν έγιναν, όλα αυτά που αγάπησε και δεν υπάρχουν, όλούς αυτούς που συνάντησε και τους ξέχασε, όλα όσα είχε και έχασε.
Τους ευχαριστεί για αυτό που είναι τώρα, κοιτάζει μπροστά .
<<Συνέχισε , συνέχισε >> θυμάται, <<και μόνο καλύτερα πράγματα μπορεί να συμβούν>>.
Ξεκινά να περπατά…

Χάρισε μου/χάρισε του
Ευχαρίστησε τον εαυτό σου για ότι είσαι
Απλά συνέχισε.

 Δέσποινα Μαραγκουδάκη
 

Η «μικρή Σωσώ» και άλλες περιπέτειες …«Ξεκίνα τη μέρα σου Γουίνι…»


Κυριακή 3 Ιουνίου, απόγευμα
Χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνω.
Α: Ναι;
Β: Γεια σου! Μήπως ενοχλώ;
Α: Όχι δεν ενοχλείς! Όλα καλά;
Β: Ναι όλα καλά! Έχω καιρό να σε ακούσω και έλεγα μήπως ήθελες να βρεθούμε λίγο, να πούμε τα νέα μας να πάμε και ‘κανα σινεμά! …Τι λες;
Α: Ε … Ναι Ok ! Θα περάσεις να με πάρεις;
Β: Ναι, στις οκτώμισι είναι καλά;
Α: Ναι μια χαρά!

20:45
Α: Αμάν ρε παιδί μου! Δεν βρήκες λίγη κίνηση… κάτι! Οχτώ και μισή –μπιιιπ- κόρνα!! Ακριβώς στην ώρα σου!!
Β: Όπως πάντα!...Εσύ πάλι άργησες να ετοιμαστείς!!
A: Ε … όπως πάντα!
Β: …Πάμε;
Α: …Πάμε!

01:05
Β: Ε …ήταν πολύ ωραία!
Α: Ναι πολύ ωραία!
Β: Και η ταινία πολύ ωραία!
Α: Ναι πολύ ωραία!
Β: Να το ξανακάνουμε!
Α: Ναι να το ξανακάνουμε!.. Άντε χάρηκα! ….Καληνύχτα!
Β: Καληνύχτα! … Να προσέχεις!..
Α: …Και εσύ! Καληνύχτα

01:45
Μήνυμα μέσω υπολογιστή
Σε σχέση με τους στίχους που θ’ ακούσεις σε λίγο σίγουρα δεν σου απευθύνω τα ερωτήματα ...παρ ' όλα αυτά κάποιοι από τους στίχους του τραγουδιού είναι όλα αυτά που νιώθω κάθε φορά που σε βλέπω ! Σωστό λάθος δεν έχει σημασία! Απλά κάθε φορά που σε συναντάω με πλημυρίζει μια γλυκιά θλίψη ...που μπορεί να κρατήσει μισή ώρα, ένα απόγευμα μπορεί και μια νύχτα μόνο ...αλλά έστω και για τόσο... υπάρχει! Μια τόση δα θλίψη που με κάνει να σου στείλω αυτό το τραγούδι ... Δεν θέλω να σε κάνω να νιώσεις άβολα ...διάβασε το μήνυμα, άκουσε το τραγούδι- ίσως να με θυμηθείς και εσύ για πέντε λεπτά - και όταν κάποια στιγμή θα ξαναμιλήσουμε για να μάθουμε ο ένας τα νέα του άλλου ας προσποιηθούμε πως αυτό το μήνυμα δεν ήρθε ποτέ ... εξάλλου δεν έχει σημασία...
Σε φιλώ γλυκά!!!
Α.

02:00
Αϋπνία
03:00
Αϋπνία
04:00
Αϋπνία
04:25
Σβήνω το φώς, το πρωί πάω σε καινούργια δουλειά δεν γίνεται να πάω άυπνη.
 08:15
Πανικόβλητη ανοίγω τα μάτια. Άργησα; Ουφ ευτυχώς όχι!
15:00
Διάλλειμα στην καινούργια δουλειά
Δ: Γεια σου  με λένε Διονύση, σε είδα πριν που έψαχνες τα γραφεία!
Α: Χάρηκα! Αγάπη! Με πετυχαίνεις όμως ακριβώς την ώρα που τελειώνει το διάλλειμα μου!
Διονύσης: Αγάπη; Ωραίο όνομα! Κρίμα που φεύγεις τώρα! … Αύριο; Εδώ; Την ίδια ώρα;
Αγάπη: Ε … Ok ! Αύριο εδώ την ίδια ώρα!   
Η φωνή του δάσκαλου ήρθε στο μυαλό μου, του άρεσε να χρησιμοποιεί μια λατρεμένη φράση του Μπέκετ: «Ξεκίνα την μέρα σου Γουίνι και δεν ξέρεις τι καινούργια πράγματα θα συμβούν»

Υ.Γ. Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις ναι είναι … υπαρκτή!!

Κείμενο:  Σ. Παπαδοπούλου



Pancakes

Μια ωραία μέρα ξεκινάει μ ένα γευστικό  πρωινό γεύμα ή τελειώνει με μια βραδινή λιγούρα!

Υλικά:

  • 1½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1¼ κούπας γάλα φρέσκο
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
Κοσκινίζουµε το αλεύρι, το µπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα µπολ.  Προσθέτουµε το αυγό, το κρύο βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουµε πολύ καλά το χυλό µε το σύρµα και το αφήνουμε να σταθεί για 15΄.
Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουµε ένα µικρό κοµµάτι βούτυρο και το απλώνουμε σε όλο την επιφάνεια του τηγανιού. Με µια κουτάλα βάζουµε περίπου µισή κουταλιά µείγµα στο τηγάνι. Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε σπάτουλα αναποδογυρίζουµε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη.

Μπορούμε να τα σερβίρουµε με µέλι - γιαούρτι και ξηρούς καρπούς, µέλι και φρούτα ή σπιτική κρέμα φουντουκιού από το θερμομίξερ! (όπως κάνει και η Άντα)

Happy Mummy
 Φώτο: Άντα Καλ


G e n d e r A c t

                                                                                                                       
Play your cards right”, he said as he was putting his drink down. He admitted he was fascinated by her confusion and indecisiveness. She seemed kind and fragile but of a determined composition, her playful mood was a lodestone to his attention. He wanted to protect her and to give her a direction. He had wanted to squeeze her from the first time he set his gaze upon her but only stifled a dry smile and a wimp-like handshake…she sensed a promising game in his gesture but answered back in kind sobriety and carried on grooving in the dj’s funky tunes. She didn’t play hard to get, she could just discern he was playing the field. And bingo! She was right. Her friend warned later on.
The codes she toyed with in the games of flirtation were like dice on ice carrying the experience of absolute chaos or sweet bliss. She wasn’t making it easy in the first stages “Another one who wants to play fast and loose”, she whispered to herself, as his excitement grew. He didn’t feel that great on that night and normally he wouldn’t bother. But the intensity between them ultimately brought him on a dichotomy; to either go for it or let her go. The dice were loaded against the second option, the lady was too lovely, and so he went for the kill.  She was hastily lured by his quirky charm and the boldness of his approach; there was a sense of gravity in his tone and a generosity of spirit in his aura hiding behind a well-preserved youthfulness, the injured arm and the wrinkles notwithstanding. None of them wished to loiter the sharing of a passionate night together, so they started making out in the bar while their friends’ teasing curiosity played on their smiles. “What’s going on with these two like?” “Come to mine”, he said and she, fighting embarrassment, agreed. “Score!” he alleged. “This isn’t a matter of dominance”, she thought, but in their kiss they both understood they played with fire.
Venus, however, was playing her games once again, infusing with comical frustration the shenanigans erotiques.  They were put to test while setting the rules of their game back at his place, as if their spinning match weren’t good enough to enjoy in the raw. “Nice full-frontal but let’s play it safe”, she suggested, and he was blown a cruel joke. “Plastic stinks! Plus I’ve been tested!” he cried, “but I haven’t…” she answered back, “...and haven’t you heard the news recently? The economic crisis has pushed many girls on the game you know, I could be one of those… fancy gambling? you hardly know me!” “What a tease…she’s probably not that whimsical a character after all, and she likely needs to feel more assured…oh yes the old game of security and risk prevailing once again, or a sheer and distasteful hypochondriac – well, it takes one to know one”, he assumed playing the guessing game and not enjoying being beaten.
What a pity, they’d seemed winners but now were losing points, cheated by the circumstances. He couldn’t grab and toss her as he pleased; prowess seriously wounded, right arm in absolute agony, yet the hard-on pumping strong. Insanity! And she wasn’t putting out in his accord. Well, it was only their first night, and this was not rehearsed, and he was a player in defeat after all, alive but not kicking. He became silent and shut down his physical expansion. “Maybe next time”, he thought. Hopeless in his arms, “is this mind game, or is he out of his depth? He seemed to know the moves…I know his arm is incompetent but can’t he try a few tricks to light up the senses? Or is it me? Am I being too inert?” she wondered as she was drifting off; luckily she was deprived of sleep two nights in a row. He remained there anxiously lying in bed, breathing in the sweet warmth of her skin, aching and suffering while the snoring of his drunken flat mate was brushing up across from the living-room. “So much for the full house prediction of the week; I shouldn’t have bothered”, he gathered. The next day they’d play it by ear.
Petrina Cello

CouchSurfing


Το πρότζεκτ CouchSurfing είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών φιλοξενίας. Μετά την εγγραφή, η οποία είναι δωρεάν, τα μέλη έχουν την επιλογή να παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφίες για τον ευατό τους και για την υποδομή διανυκτέρευσης που προσφέρεται, εφόσον προσφέρεται. Μέλη που αναζητούν κατάλυμα μπορούν να ψάξουν για οικοδεσπότες χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους όπως η ηλικία, η περιοχή, το φύλο, και το επίπεδο δρατηριότητας. Η κατ΄οίκον φιλοξενία είναι απολύτως θέμα συμφωνίας ανάμεσα στον οικοδεσπότη και τον φιλοξενούμενο, καθώς και η διάρκεια, η φύση της , όπως επίσης και οι όροι για την παραμονή του φιλοξενούμενου οι οποίοι κατά κανόνα καθορίζονται εκ των προτέρων για την διευκόλυνση και των δύο μερών. Χρηματικές συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται εκτός κάτω από συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. ο φιλοξενούμενος μπορεί να πληρώσει τον οικοδεσπότη για τα γεύματα). Μετά την χρήση της υπηρεσίας τα μέλη μπορούν να αφήσουν δημόσιες σε θέα συστάσεις σχετικά με τον φιλοξενούμενο ή τον οικοδεσπότη τους.
Αντί για ή συμπληρωματικά με την φιλοξενία, τα μέλη προσφέρονται επίσης να παρέχουν υπηρεσίες ξεναγού ή παροχής ταξιδιωτικών συμβουλών. Το CouchSurfing προσφέρει επίσης ταξιδιωτικούς οδηγούς που ανανεώνονται και φόρουμ όπου τα μέλη μπορούν να αναζητήσουν παρέα για τα ταξίδια τους ή συμβουλές. Το CouchSurfing επικεντρώνεται επίσης στην "κοινωνική δικτύωση" και τα μέλη του διοργανώνουν δρατηριότητες όπως κάμπινγκ , συναντήσεις, και αθλητικές εκδηλώσεις.

18 Ιουνίου ή Κ.Γ.




Κάποιοι ξύπνησαν χαμογελώντας.
Η σφαίρα τους είχε βρει στόχο.
Τους υπόλοιπους, λένε, πως ακόμα μας ψάχνουν.
Έχουν βάλει ελεύθερους σκοπευτές παντού.
Μέσα κι έξω από τα σπίτια.
Μέσα κι έξω απ’ τις δουλειές.
Μέσα κι έξω απ’ τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.
Έχουν αμολήσει και σκυλιά της αστυνομίας.
Δεν θα ησυχάσουν αν δεν μας βρουν. Όλους.
Αν η σφαίρα τους δεν βρει στόχο.
Σηκώνουμε το κεφάλι και ορμάμε μπροστά.
Τα δικά μας τα μυαλά δεν θα τα φτάσουν ποτέ.
Είναι πάνω απ’ τα σύννεφα.

Βένια Σταματιάδη

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

παιχνίδι ουδέτερο και παιγνίδι (πληθυντικός : παιχνίδια και παιγνίδια)
  1. παίγνιο, αντικείμενο ευχαρίστησης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και ενίοτε άσκησης και μάθησης
  2. παρτίδα, μέσο διασκέδασης, ψυχαγωγίας και ενίοτε μάθησης
  3. παιδιά / αθλοπαιδιά
  4. αγώνας, ματς, αθλητική αναμέτρηση

  5. χαρτοπαικτική παρτίδα
  6. σκορ

  7. σύνολο βαθμών ή πόντων απαιτούμενων για να κερδηθεί ένας αγώνας

  8. τακτική και στρατηγική σε παιγνίδι, τρόπος παιξίματος

  9. τέχνασμα, κόλπο, απάτη
  10. πλάκα, αστείο
  11. επιδίωξη, σκοπός
  12. κάτι πολύ εύκολο
  13. έρμαιο