Η ερωμένη

.

 
Το έβλεπε στα μάτια του. Δεν την εκτιμούσε πια, όπως τότε. Τώρα ήταν γι αυτόν μια πουτάνα  και  τίποτα παραπάνω. Αυτός, άλλωστε , είχε τώρα βρει κάποια άλλη. Ήταν ξεκάθαρος. Πολύ ξεκάθαρος για να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.  Εκείνη δέχτηκε τον ρόλο της ερωμένης στωικά  γιατί ήταν ο μόνος ρόλος που υπήρχε ελεύθερος κοντά του. Προσπάθησε να είναι πρόστυχη, άνετη, να πει οτιδήποτε ήξερε ότι θα τον εξίταρε. Έκανε όλα όσα θα έκανε μια καλή ερωμένη. Μπλέκοντας πολλά ψέματα με λίγη αλήθεια, έπαιξε τον ρόλο της πειστικά και με επιτυχία.

«Ο κύκλος μας έκλεισε τώρα» της είπε στο τέλος αφού πήρε όσα ήθελε από εκείνη. Της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο κι έφυγε να πάει στην άλλη.  Έμεινε σιωπηλή. Για τις επόμενες ώρες έμεινε σιωπηλή. Έπειτα έκλαψε. Όχι, για εκείνον που έφυγε. Ήταν πλέον σίγουρη ότι αυτός ο άντρας ήταν κάλπικος με μηδαμινή αξία. 

Έκλαψε όμως για την ίδια. Ήξερε ότι η ίδια αξίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο πέρα από κάθε άλλη. Και μόνο αυτόν τον ρόλο έπρεπε να δέχεται να παίζει.Έκλαψε τόσες ώρες  που τα δάκρυά της πλημμύρισαν το δωμάτιό της. Η στάθμη των δακρύων ανέβηκε επικίνδυνα. Βούτηξε κι άρχισε να κολυμπάει. Βρέθηκε στο πάτωμα  , μπήκε κάτω από το κρεβάτι  , έπειτα κολύμπησε ως το ταβάνι και το φως. Άνοιξε την μπαλκονόπορτα τα δάκρυα εξατμίστηκαν με μιας και τότε μόνο ένιωσε καθαρή...Αποσπάσματα από ερωτική λογοτεχνία..


Εικόνα: "La LecturePicasso0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου