Παιχνίδια για τρεις



22/7/19..
Είναι καλοκαίρι και βρισκόμαστε στην παραλία, έχω παραγγείλει τρεις καφέδες , οι άλλοι δύο παίζουν ρακέτες. Με αρέσει να τους κοιτάζω είναι τόσο ίδιοι!! Φοράνε και το ίδιο μαγιό. Και οι τρεις φοράμε το ίδιο μαγιό. Τα αγοράσαμε μαζί. Μου αρέσει να γράφω κάτω από τον καυτό ήλιο. Περνάμε τέλεια οι τρεις μας και είμαστε τρισευτυχισμένοι!
Ο κόσμος μας κοιτάει περίεργα και παραξενεύεται όταν μας βλέπει. Αλλά εμείς έχουμε μάτια μόνο ο ένας για τους δύο και οι δυο για τον έναν. Με λένε Πέτρο και αγαπώ και τον Γιάννη και τον Κώστα. Γνωριστήκαμε σε ένα πάρτυ μασκέ , φορούσαμε και οι τρεις την ίδια στολή. Τι γέλια που κάναμε!! Από εκείνη τη νύχτα δεν ξεκολλήσαμε!Τους αγαπώ , με αγαπάνε και αγαπιούνται. Που το κακό?
Δε θέλω να χωρίσουμε ποτέ. Μακάρι ο ερωτάς μας να μην σβήσει ποτέ, να λάμπει πάντα σαν τον ήλιο ή το φεγγάρι μέσα στη νύχτα. Κάθε φορά που παίζουμε οι τρεις μας , αισθάνομαι ότι γίνεται κάτι καλό στο σύμπαν. Ότι η θετική ενέργεια του ερωτά μας εξαπλώνεται και χαϊδεύει μικρούς και μεγάλους παρασύροντάς τους στο δικό μας χορό!! Θέλω σήμερα το απόγευμα να προλάβω να τους κάνω μια έκπληξη. 
Αχ, ναι θέλω να το γράψω και μακάρι να μπορούσα και να το φωνάξω: χθες ήταν μια υπέροχη μέρα! Πήραμε μια βάρκα και χαθήκαμε στο πέλαγος!!! Μακάρι να μην τελειώσει ποτέ αυτό που ζούμε. Πάω τώρα να μπω στη θάλασσα και να τους πιτσιλίσω πλατσουρίζοντας τα νερά!! Γέλια που θα κάνουμε!!»

Διάβαζε όσα ήταν γραμμένα στο ροζ ημερολόγιο που είχε βρει στη σοφίτα του. Ένα δάκρυ κύλισε το οποίο διαδέχθηκε ένα άλλο και μετά έγιναν πολλά και το ρυτιδιασμένο πρόσωπο του Πέτρου έσταζε δάκρυα , μύξες και σάλια..Ο Γιάννης πέθανε πριν δύο χρόνια και τον ακολούθησε ο Κώστας μετά από λίγους μήνες. Με το τρεμάμενο από τα γηρατειά χέρι του πήγε να βάλει στη θέση του το ημερολόγιο όταν του έπεσε κάτω και τότε μια φωτογραφία και κάτι χαρτιά χύθηκαν στο πάτωμα. Πήρε τη φωτογραφία και την κοιτούσε σαλεμένος. Οι τρεις μας μέσα στη βάρκα!Πόσο υπέροχα περάσαμε μαζί σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια!

Κείμενο: Ελένη Μητροπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου