ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ





Μετά το καλοκαίρι λίγο από το ήλιο ,λίγο από τη θάλασσα χρειαζόμαστε παραπάνω χρόνο για τη περιποίηση του σώματος και των μαλλιών μας.
Μερικές οικονομικές και εύκολες μάσκες ομορφιάς είναι :

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ανακατεύουμε 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα με 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο ,απλώνουμε το μείγμα σε όλα τα μαλλιά και τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη .Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 30' - 40' και στη συνέχεια απλώνουμε πρώτα το σαμπουάν κάνοντας ελαφρύ μασάζ και μετά βρέχουμε τα μαλλιά και προχωράμε στο λούσιμο.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι ρίχνουμε 3 - 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη ανακατεύουμε και τρίβουμε όλο το σώμα μας .Το αφήνουμε για 10' λεπτά και ύστερα ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό .

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΕΥΘΡΑΣΤΑ ΝΥΧΙΑ

Σ' ένα μπολ με χλιαρό νερό προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο βυθίζουμε τα νύχια μας για 10 ' 2 - 3 φορές την εβδομάδα.

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ανακατεύουμε 2 κρόκους αβγών , 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα .Απλώνουμε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό και το αφήνουμε για 30' ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.

ΜΑΣΚΑ ΜΑΤΙΩΝ

Τρίβουμε μισό αγγούρι και βάζουμε τη πάστα στο ψυγείο να δέσει και να παγώσει για 40 ' - 50' ύστερα την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια κάτω από τα μάτια και τα βλέφαρα .Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 20 ' και ξέβγαζουμε με χλιαρό νερό .


Happy mummy


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου