ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ




Ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα του φθινοπώρου είναι το μανταρίνι .Το λικέρ μανταρίνι όπως το παρουσιάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο βιβλίο της: "Γεύση η τρίτη αίσθηση", είναι πολύ εύκολο να το φτιάξει ο καθένας μας.

ΥΛΙΚΑ

20 αρωματικά μανταρίνια με σφιχτή σάρκα και όχι πολύ ώριμα
20 μοσχοκάρφια
1 1/2 λίτρο κονιάκ ή σούμα
300 γραμμάρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό

Πλένουμε τα μανταρίνια ,τα σκουπίζουμε και τα τρυπάμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι .Καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι σε κάθε μανταρίνι ,τα βάζουμε όλα σε μια γυάλα ,προσθέτουμε το κονιάκ ή τη σούμα ,κλείνουμε καλά τη γυάλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 3 βδομάδες  τουλάχιστον σε σκιερό και δροσερό μέρος (όσο περισσότερο αφήσουμε τα μανταρίνια μέσα στη γυάλα μαζί με το ποτό ,τόσο πιο καλό θα γίνει το λικέρ).Για να φτιάξουμε το λικέρ ,βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν σε σιρόπι ,κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει .Βγάζουμε τα μανταρίνια από τη γυάλα ανακατεύουμε το κονιάκ ή τη σούμα με το σιρόπι ,φιλτράρουμε το μείγμα με ένα τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια ,τα οποία κλείνουμε καλά με το καπάκι τους .Ύστερα από 20 μέρες το λικέρ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Happy mummy

Leave a Reply