ΨΕΥΤΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)



ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 και 1/2 κούπα μέτρια τριμμένα καρύδια
  • 1 και 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 και 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα τριμμένη
ΣΙΡΟΠΙ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ
  • 250 γρμ κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 30 γρμ καλαμποκέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ, αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά.
  2. Αλείφουμε με  καλαμποκέλαιο το ταψάκι μας και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  3. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180ο, για περίπου 35-40 λεπτά.
  4. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντάς το για 5 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο,το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με το χλιαρό σιρόπι.
  6. Το γαρνίρουμε  με επικάλυψη κουβερτούρας( λιώνοντας σε μπεν μαρί 250 γρμ κουβερτούρας με 30 γρμ καλαμποκέλαιο,μέχρι να ομογενοποιηθούν).
  7. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Ηappy mummy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου