Ένα μπαλόνι ταξιδεύει


Εκεί που χρόνος δεν υπάρχει .Χάρισαν μια πνοή, σε ένα μπαλόνι που λαχτάρισε  να γνωρίσει τον κόσμο. Μα πώς να φύγει τόσο μακριά που τίποτα δεν γνώριζε από ταξίδια και από μέρη μακρινά. Έτσι αποκοιμήθηκε. Μες στον   ύπνο του μια ηλιαχτίδα το τράβηξε ψηλά. Έτσι  ανάλαφρο όπως   ήταν αφέθηκε στην αγκαλιά της και   χόρεψαν μαζί. Μα το μπαλόνι μας της ψιθύρισε στο αυτί:
          -   Πάρε με μαζί σου…
Και η ηλιαχτίδα κρυφογέλασε και χάθηκε και το μπαλόνι μας τρόμαξε την μοναξιά του κόσμου. Μα όπως είναι φυσικό η θάλασσα που προστατεύει όσους ταξιδεύουν   το κράτησε αφήνοντας το να κυματίζει και να χάνεται στoν αφρό της.
Η θάλασσα τραγουδούσε τα μυστικά της, μα το μπαλόνι μας τίποτα δεν καταλάβαινε, αφού κανείς δεν του μάθε τη γλώσσα του βυθού.
Μονάχο του  συνέχιζε να ταξιδεύει  και ο ίσκιος από τα σύννεφα το σκέπαζαν   κάνοντάς το ένα  σημείο, μια διάφανη τελεία, καθώς χανόταν από τα μάτια των ανθρώπων.
Μα ένα παιδί εκείνη την ώρα σήκωσε το βλέμμα του και το είδε και οι ματιές τους συναντηθήκαν για μια μόνο στιγμή. Το παιδί με την πιο δυνατή του φωνή, φώναξε:
-Ποιος είσαι εσύ που με κοιτάς;
Η μητέρα του που το κρατούσε από το χέρι τον ρώτησε:
-Σε ποιόν φωνάζεις τόσο δυνατά;
Τα μάτια του παιδιού ανοιγόκλεισαν και απάντηση δεν έδωσε καμία. Μα τώρα τι να απέγινε εκείνο το μπαλόνι το ξέρεις μόνο εσύ, βάζοντας  το δικό σου τέλος σε αυτήν την ιστορία, γιατί η ιστορία μας είναι μια ιστορία χωρίς
                                           ΤΕΛΟΣ
      Χάρισε μου/Χάρισε του:
Μπορείς και συ να γράψεις σε ένα μικρό χαρτί την πιο βαθιά επιθυμία που έχεις αυτή τη στιγμή. Βάλε το χαρτάκι μέσα σε ένα  μπαλόνι. Κρύψε το μπαλόνι σε ένα σημείο στο σπίτι σου και άφησε τον καιρό να περνάει. Κάθε μέρα κάνε και μια μικρή προσπάθεια για να πραγματοποιήσεις την επιθυμία σου ,που την έχεις καλά κρυμμένη. Ο καιρός θα περνάει και κάποια στιγμή το μπαλόνι θα σκάσει, θα μαραζώσει και τότε θα βρεθείς  ξανά μπροστά σε αυτό που επιθυμείς πιο πολύ. Τότε  θα δεις  αν όλο αυτό το διάστημα, έχεις κάνει κάθε προσπάθεια ώστε η επιθυμία σου να έχει υλοποιηθεί ή έχεις μαραζώσει σαν το μπαλόνι. Καλή τύχη…

Κείμενο: Δέσποινα Μαραγκουδάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου