Καλλιτεχνικό Ψυχογράφημα : ΙΧΘΕΙΣ


Περιγραφή: Δυο ψαράκια σε φάση 69,ψυχολογικά παίζουν και δηλώνουν τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του, ψυχαναλυτικά  ένα ψάρι που κυνηγά στην λίμνη ναρκισσιστικά τον εαυτό του, πρακτικά ψάρι που αρνείται να αφήσει το υγρό στοιχείο και για να το πιάσεις θα πρέπει να βρέξεις κώλο. Για χάρη του Ο ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ έγραψε : «την ψυχή του ψαρά» που εκτός από την ψυχή στοίχισε και την ζωή του ψαρά. Εάν το πιάσεις ξέρει τι θα πει υποταγή και θα στέκεται αιώνια πίσω από τον άντρα όχι σαν λαίδη Μακμπέθ αλλά σαν Ανδρομάχη.  

Με 0% αρσενικό μέσα της, Δειλό ,Λιγομίλητο και ευχάριστο πλησιάζει το τέλειο αντρικό πρότυπο για την γυναίκα που είναι η μουγκή .Άκρως ερωτικό και ευαίσθητο σου είναι αφοσιωμένο και δεν σε ξεχνά ποτέ. Και με άλλον να ναι εσένα σκέφτεται!
Στα μάτια της έκτος από την μαμά σου βλέπεις κάποια που αρνείται τους μοντέρνους καιρούς και ζει μέσα σε παιχνίδια και δαντέλες, σύνδρομο Πήτερ Παν κατά τους ψυχολόγους και αν δεν είσαι παιδεραστής θα γεμίζεις ενοχές μετά από κάθε σεξ για το τι έκανες στην κοκκινοσκουφίτσα. Ιδανική για ρόλο της ΝΟΡΑΣ στο κουκλόσπιτο του Ιψεν μόνο που για να της βγει ο τελικός επαναστατικός μονόλογος μπορεί να χρειαστεί να της κάψεις το κουκλόσπιτο, επίσης ιδανική για το παραμύθι Xάνσελ και Γκρέτελ στο ρόλο του ζαχαρωτού σπιτιού. Επίσης σαν Οφηλία, Ιουλιέτα η Κορντέλια στον βασιλιά ΛΗΡ αν και στο τέλος θα πρέπει να την σκοτώσεις μιας και τα ψάρια αρνούνται να αυτοκτονήσουν. Σαν Δεισιδαίμονα δεν θα χεις πρόβλημα την δουλεία θα την κάνει ο μαύρος.
Με το ρετρό συνήθως ντύσιμό της είναι η τέλεια Μαίρη Πόπινς λαμβανομένου υπόψη ότι είναι άοπλη απέναντι στα παρακάλια των παιδιών όπως και των πωλητών των καταστημάτων. Αυτή η έλλειψη πειθαρχίας την κάνει ακατάλληλη να την στείλεις να πληρώσει ένα λογαριασμό γιατί θα σου φέρει πολλούς άλλους. Πιθανολογείται ότι αυτό το ζώδιο δημιούργησε την Ερμού και το Κολωνάκι και λόγω του υψηλού γούστου του επεκτάθηκε και στο εξωτερικό για αυτό και του αρέσουν τα ταξίδια. Εάν ατυχώς βρεθείτε μαζί του στο Παρίσι πηγαίνετε το στο Λούβρο και εξηγείστε του ότι δεν πωλείται τίποτα, επαναλάβετε το ίδιο κόλπο και σε άλλες πόλεις..Παρόλα αυτά έχει αίσθηση του μέτρου και κατά βάθος είναι υπολογίστρια ως εκ τούτου μπορεί παίξει την Σόνια από τον θείο Βάνια, μάλιστα μπορεί να παίξει όσο θέλει αφού τα λεφτά στο θέατρο δεν υπάρχουν.Δεν του αρέσει η βία άρα ακατάλληλη για Μήδεια,Αγαύη,Στρίγγλα,Στέλλα,Στρέλλα,,
Επίσης δεν του αρέσει η επίδειξη και να μιλάει για τον εαυτό του για αυτό και βρίσκει άλλους που τα κάνουν και κάθεται στωικά και τους ακούει. Ο ιαπωνικός μινιμαλισμός το εκφράζει απόλυτα.        
Η καρτερική υπομονή της που θυμίζει την Μάνα κουράγιο σε συνδυασμό με την αισιοδοξία της, για τον Ιχθύ το μνημόνιο είναι ερωτικό ραβασάκι από κάποιον που κάτι θέλει αλλά ντρέπεται να στο πει, της δίνουν το ρόλο της ωραίας κοιμωμένης της Χρυσόθεμης του υπηρέτη δύο αφεντάδων και του ηλίθιου του Ντοστογιέφσκι.  
Σαν πιστή σύζυγος που είναι Της πάει ο ρόλος της Μυρίνης αλλά προσκρούει στην αδυναμία της να πει όχι μετά από τέτοια προθέρμανση.
Αν και στο ιδεόγραμμα το ψάρι παίζει με άλλο ψάρι είναι απίθανο να ταιριάξουν μεταξύ τους λόγω των αυξημένων αναγκών τους που θα τα ωθήσουν να κοιτάνε γυμνά το νταβάνι περιμένοντας κάποιος να κάνει την αρχή και σε οικονομική χρεωκοπία.
Η αρχική του άρνηση να αφήσει το υγρό στοιχείο επαναλαμβάνεται σε πρόσωπα και πράγματα καθιστώντας το πολύ κακό στους χωρισμούς έτσι αν θελήσετε να το ξεφορτωθείτε θα πρέπει να κάνετε εσείς το πρώτο βήμα διώχνοντας με το ζόρι από την ζωή σας την τέλεια γυναίκα και να ξεκινήσετε την νέα σας ζωή σαν πούστης.

Κείμενο: Αιγοκερως
Φωτογραφία: http://www.elfwood.com/~yeechi/Pisces.3350699.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου