CHEECECAKE ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ




ΥΛΙΚΑ
  • 2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ ή DIGESTIVE
  • 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
  • 2 κουτιά μικρά κρέμα γάλακτος
  • χυμό από 4-5 λεμόνια
  • 1 κονσέρβα βύσσινο 
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε τα μπισκότα σ'ένα μιξεράκι και τα κάνουμε μικρά κομμάτια σαν τριμμένη φρυγανιά.
  • Σε μια φόρμα , βάζουμε  βούτυρο και ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα έτσι ώστε να τα απορροφήσει και να γίνει σαν βάση του κέικ. Περιχύνουμε τα μπισκότα με λίγο λίγο το βούτυρο για να το πιεί καλά.
  • Στο μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα να χτυπηθούν για λίγο και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε συγχρόνως την γεύση μέχρι να μας αρέσει (να μην ειναι πολυ ξινό). Το ρίχνουμε πάνω απο την βάση που έχουμε φτιάξει και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε την σάλτσα απο τα βύσσινα, ανοίγοντας την κονσέρβα και σουρώνοντας το ζωμό της σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε μια κουταλιά κορν φλαούρ και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πήξει, βάζουμε τα βύσσινα πάνω από την κρέμα στο γλυκό και περιχύνουμε με το ζωμό που έχουμε πήξει στην κατσαρόλα.
Happy mummy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου