Ο δεκάλογος της …ευτυχίας!!!;) (Μέρος α’)


  


Ευτυχία: κατάσταση βαθιάς και διαρκούς ικανοποίησης, που δημιουργείται από την εκπλήρωση των ψυχικών και υλικών αναγκών και επιθυμιών.
Στις μέρες μας η λέξη «ευτυχία» φαντάζει για πολλούς άπιαστο όνειρο! Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η ευτυχία είναι κ αυτή ένα είδος δεξιότητας που μπορεί να διδαχτεί και κατά συνέπεια να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα μας… Σας παραθέτω λοιπόν έναν μικρό οδηγό ευτυχίας που θα μας βοηθήσει να αποχτήσουμε το πολυπόθητο συναίσθημα…
1. Αγκαλιές. Άφησε τον εαυτό σου και προσπάθησε να προσφέρεις αγκαλιές όσο πιο συχνά γίνεται. Μία αγκαλιά μπορεί να καλύψει την ανάγκη για ζεστασιά, φροντίδα και στοργή αλλά και να βοηθήσει να βελτιώσεις την διάθεση σου και να θωρακίσεις την υγεία σου. Δεν το λέω εγώ, αλλά ερευνητές!
2. Να χαίρεσαι την κάθε στιγμή και  να εκτιμάς όσα έχεις. Μάθε να αντλείς ευτυχία από όσα ήδη απολαμβάνεις. Από όλα όσα μας χαρίζει η φύση αλλά και όλα όσα έχεις κατακτήσει. Ξεκίνα την ημέρα σου με θετική διάθεση εστίασε στα μικρά καθημερινά πράγματα και επικεντρώσου στην ροη της στιγμής. Μίλα θετικότερα, φέρσου θετικότερα, χαμογέλα και ανακάλυψε πως θα αρχίσεις να βιώνεις την χαρά της ζωής.
3. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Ακόμα κ όταν όλα γύρω μοιάζουν αρνητικά, η ενασχόληση με αγαπημένα ενδιαφέροντα είναι πηγή χαλάρωσης και ηρεμίας. Βρες  έστω και  10 λεπτά σε καθημερινή βάση για να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, να κάνεις ένα περίπατο στο κοντινό πάρκο ή να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο.
4. Δημιούργησε και διατήρησε ουσιαστικές και αρμονικές σχέσεις. Ουσιώδεις και κοντινές σχέσεις με φίλους, συγγενείς ακόμα και συνεργάτες είναι πηγή χαράς αλλά και ένα καταφύγιο για τα δύσκολα. Γίνε καλός φίλος, καλός ακροατής, δείξε την αγάπη σου, τίποτα δεν είναι δεδομένο τίποτα δεν είναι αυτονόητο.
5. Γίνε φίλος του εαυτού σου. Αγνόησε τις φωνές που σε γεμίζουν τύψεις και ενοχές για όλα όσα κάνεις και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τις δικές σου ή των άλλων. Υπογράμμισε όλα τα θετικά σου στοιχεία και τις μέχρι τώρα επιτυχίες. Αγάπα τον εαυτό σου και το σώμα σου έτσι όπως του δόθηκαν από την φύση και φέρσου του έτσι όπως ακριβώς θα σου φερόταν ένας πάρα πολύ καλός φίλος!

 Σ. Παπαδοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου