Τα μανταρίνια λόγω εποχής τα βρίσκουμε σε όλα τα μανάβικα. Μια εύκολη
συνταγή με αυτά είναι η εξής:
ΥΛΙΚΑ:
·
150 γρ. ζάχαρη
·
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο ή καρύδια
·
4 μανταρινιών τα φλούδια
·
1/2 κρασοπότηρο χυμό μανταρίνι
·
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά ή μπισκότα τριμμένα
·
400 γρ. κουβερτούρα
·
1/2 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το χυμό και τα βράζουμε μέχρι να
πιουν όλο το χυμό. Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.
Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την
φρυγανιά ή τα μπισκότα και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι ή το
βούτυρο (για να γυαλίσει η σοκολάτα).
Μέτα βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω
σε λαδόχαρτο για να στεγνώσουν.
Happy mummy
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου