Η «μικρή Σωσώ» και άλλες περιπέτειες …«Teach me tiger»


Ο ήρωας μας: Βαγγέλης, ψηλός μελαχρινός, με γωνίες, απόφοιτος της Αγγλικής φιλολογίας και άνεργος.
Πέμπτη μεσημέρι το μετρό απεργεί για μια ακόμη φορά και αναγκάζεται να πάρει ταξί. Η κίνηση πολλή και η κουβέντα με τον ταξιτζή.. αναπόφευκτη. Ταξιτζής: Σωτήρης, κοντός, παχουλός και συμπαθής. Κουβέντα στην κουβέντα ο καθηγητής μας, έκλεισε δουλειά. Ο Σωτήρης θέλει να κάνει μαθήματα Αγγλικών. Τέλεια! Ένα φώς στο τούνελ της ανεργίας.
Την επόμενη κιόλας μέρα ο καθηγητής χτυπά το κουδούνι του επίδοξου μαθητή. Η πόρτα ανοίγει κ ο Σωτήρης κάνει εμφάνιση: βρεγμένο μαλλί, κόκκινο φούτερ κ κίτρινο σπασουάρ. Ο καθηγητής νιώθει λίγο άβολα. Πρέπει να βγήκε απ το μπάνιο, σκέφτεται… καλοπροαίρετα.
Προχωράνε προς το σαλόνι.. η τηλεόραση παίζει ταινία. Πιθανολογεί πως ο τίτλος της είναι: « Τα ζόμπι είναι πεοφάγα» ή «Ο Παλούκι Λουκ στην άγρια στύση» …Ok σκέφτεται ο καθηγητής μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και βγάζει τα βιβλία των Αγγλικών. Πασχίζοντας να ξεφύγει από την μάστιγα της ανεργίας ο καθηγητής αγνοεί τον Σωτήρη που καθ’ όλη την διάρκεια του μαθήματος ταλαντεύεται μεταξύ Κοκκινοσκουφίτσας και Μέριλιν.
Δεύτερο μάθημα. Ο καθηγητής χτυπάει το κουδούνι λίγο μουδιασμένα, δεν έχει όμως και πολλές επιλογές… πρέπει να δουλέψει. Αυτή την φορά ο Σωτήρης δεν φοράει τίποτα προκλητικό, ακριβώς γιατί δεν φοράει ..τίποτα! «Μα σας παρακαλώ βάλτε κάτι επάνω σας» μουγκρίζει ο καθηγητής. «Sorry ήμουν ξαπλωμένος» νιαουρίζει ο ταξιτζής. Όσο ο Σωτήρης βάζει κάτι πάνω του ο καθηγητής βλέπει σοκαρισμένος μια φωτογραφία που μοστράρει στο τραπεζάκι του σαλονιού. Ένας γυμνός άντρας σε στύση. «Σ’ αρέσει; Είναι ο καθηγητής  που μου έκανε Ιταλικά»
Μ’ αυτά και μ’ εκείνα  τα μαθήματα συνεχίστηκαν για μικρό χρονικό διάστημα. Ο καθηγητής δεν άντεξε για πολύ, παρά την φιλότιμη προσπάθεια να παραβλέψει τα εργασιακά προβλήματα: τις sexy εμφανίσεις, τα αγγίγματα κάτω απ’ το τραπέζι που τα ακολουθούσε η ατάκα τύπου Βουγιουκλάκη: «Αχ συγνώμη ήταν τυχαίο» και κυρίως η επιμονή του ερωτιάρη Σωτηράκη για την εκμάθηση με διαδραστική μέθοδο οπτικοακουστικού υλικού τύπου: «Teach me tiger».
Υ.Γ. Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις ναι είναι … υπαρκτή!!

Κείμενο:  Σ. Παπαδοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου