Πασχαλινά Κουλούρια "Μετανάστες"


Ένας τρόπος για να μην μεταναστεύσουν τα Πασχαλίνα κουλούρια που μπορεί να μας περισσέψουν μετά το Πάσχα στα σκουπίδια είναι να κάνουμε μερικά από αυτά βάση για τσιζκεικ.

Υλικά
10-15 κουλούρια (ανάλογα το μέγεθος)
125γρ.βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
χυμό απο 2-3 λεμόνια (ή περισσότερα αν το θέλετε πιο ξύνο)
1 κονσέρβα βύσσινο
1 κουτάλια σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κουλούρια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουνε σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Σ ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα τριμμένα κουλούρια και τα ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και τα στρώνουμε με μια σπάτουλα να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.
Στο μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε σιγά το χυμό λεμονιού δοκιμάζοντας για να μην γίνει πολύ ξινό για τη γεύση μας.
Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει καλά.
Για τη σάλτσα βύσσινο, χωρίζουμε τα βύσσινα από το ζωμό. Βάζουμε το ζωμό στη κατσαρόλα μαζί με μια κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει (να μην είναι αραιό) ,το αφήνουμε λίγο να κρυώσει .
Βάζουμε τα βύσσινα πάνω από τη κρέμα και περιχύνουμε με τη σάλτσα .Το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
*Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τη βάση με τη κρέμα από το βράδυ και το πρωί να βάλουμε το βύσσινο. Επίσης αντί για κονσέρβα βύσσινο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα σε ότι γεύση θέλουμε (δεν κάνουμε την διαδικασία με τη σάλτσα απλά απλώνουμε τη μαρμελάδα).

Έχει γεύση από τζισκεικ χωρίς να μας στοιχίζει πολύ ακριβά.

Κείμενο: Happy Mummy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου