ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
12 φέτες τυρί Γκούντα
12 φέτες τυρι Έμμενταλ
12 φέτες πάριζα
2 κουτ.σ ούπας βούτυρο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι νερού γάλα
2 αυγά
3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τη κόρα από το ψωμί. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση
ψωμί στο πυρέξ και από πάνω στρώνουμε το Γκούντα , τη πάριζα ,το Έμμενταλ
(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τυριά θέλουμε) και τέλος καλύπτουμε με τις
υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο ,τη κρέμα γάλακτος και το γάλα με ένα σύρμα
.Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα και τη κρέμα
γάλακτος και συνεχίζουμε να το χτύπημα μέχρι να ενωθούνε καλά.
Περιχύνουμε το πυρέξ με το μείγμα και το αφήνουμε να μουλιάσει καλά για
30΄- 40΄.
Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45'
.
Happy mummy
1 σχόλια:
Τέλεια συνταγή. Κάντε το με το Τόστιμο ψιχα που είναι χωρίς την κόρα και θα με θυμηθείτε!! Γίνεται σουπερ αφρατο
Δημοσίευση σχολίου