ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1 φακελακι baking powder
1 βανίλια
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το καλαμποκέλαιο ,τη ζάχαρη ,το ξύσμα απο το πορτοκάλι,τα αυγά ,το baking ,τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Κομματιάζουμε το φύλλο σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια .Το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά το κομματιασμένό φύλλο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 εκατοστά διάμετρο και αδειάζουμε το μείγμα.
Την ψήνουμε για 30' περίπου στους 175 βαθμούς ,μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει .Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το ρίχνουμε καυτό στη κρύα πορτοκαλόπιτα.Την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να ρουφήξει καλά το σιρόπι.
Happy mummy
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου