Oμπρέλες (Πάμε βόλτα!)


"Τι κάνουν, ρε ,αυτοί;" ήταν το πρώτο σχόλιο που ακούστηκε όταν άνθρωποι με ανοιχτές χρωματιστές ομπρέλες στα χέρια ξεκίνησαν να βολτάρουν στην πλατεία Συντάγματος την προηγούμενη Παρασκευή που κάθε άλλο από βροχερή θα την έλεγες. 
"Σκέψου να βρέξει" και άλλου τέτοιου τύπου σχόλια έκαναν οι πιτσιρικάδες με τα skateboard!
"Αμάν με τις ομπρέλες θα μου βγάλεις κανένα μάτι" φώναξε μια νεαρής ηλικίας κοπέλα , την ώρα που ,οι άνθρωποι με τις ομπρέλες ,περνούσαν το φανάρι. Οι οδηγοί των αυτοκίνητων που ήταν σταματημένα στο φανάρι χαμογελούσαν, κόρναραν , σκουντούσαν τους συνοδηγούς τους. 
Η πορεία συνεχίστηκε σε δρόμους του κέντρου , οι ομπρέλες ανεβοκατέβαιναν, άλλοτε γρήγορα, άλλοτε πιο σιγά , κάποιες φορές και αμήχανα . Παύσεις , σχήματα με τις ομπρέλες και χρώματα.  Άνθρωποι που παρατηρούσαν ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει δίπλα τους, που το δέχονταν ή το απέρριπταν, κι άλλοι άνθρωποι που δεν έπαιρναν χαμπάρι συνεχίζοντας να μιλάνε στο τηλέφωνο ή με την παρέα τους.
Στις καφετέριες , ο κόσμος,  παραξενευόταν , γέλαγε, έκανε τον σταυρό του. Στη στοά του Αττικά , δημιουργήθηκε ένα σχήμα από τις ομπρέλες. Και ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή της Δράσης!
" Τι γίνεται , κορίτσι, με τις ομπρέλες;" ρώτησε μια κυρία την τελευταία στη σειρά από τους ανθρώπους που κρατούσαν τις ομπρέλες. Κι εκείνη με το δικό της μοναδικό τρόπο απάντησε:
"Πάμε Βόλτα!!!!!!" στριφογυρνώντας την πουά ομπρέλα της!

Καταγραφή: Ελένη Μητροπούλου
Φωτογραφίες: Βασίλης Χαλακατεβάκης
Σχεδιασμός(Από-)Δράσεων: Δέσποινα Μαραγκουδάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου