ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ



Ο ελληνικός καφές ή τούρκικος ή αρμένικος ή αραβικός ή μεσανατολικός ή ακόμα και κυπριακός καφές είναι ένα είδος καφέ ο οποίος πίνεται «βαρύ γλυκός», ή «πολλά βαρύς» ή «βαρύ γλυκός και όχι» ανάλογα την προτίμηση.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι αρκετές :

  • Ένα –δυο φλιτζανάκια ελληνικός καφές την ήμερα βελτιώνουν την υγεία της καρδίας και αυξάνουν τη μακροζωία.
  • Η μέτρια κατανάλωση του μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του παχέως εντέρου.
  • Η καφεΐνη που έχει δρα ως διεργετικό του εγκεφάλου που αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης με αποτέλεσμα να καταπολεμά τη κούραση και να βοηθάει στη καλύτερη συγκέντρωση του εγκεφάλου.
  • Δρα κατά της κυτταρίτιδας. Στο κατακάθι από ένα φλιτζάνι καφέ ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ,απλώνουμε το μείγμα καταμήκος του σώματος το αφήνουμε 20΄ και ξεβγάζουμε με κρύο νερό.
  • Κατά της διάρροιας .Τρώμε ένα κουταλάκι του γλυκού ωμό ελ. καφέ με 2-3 σταγόνες λεμόνι και έχει άμεσα αποτελέσματα.
  • Σε ένα τασάκι καίμε ελληνικό καφέ και φεύγουν οι μέλισσες και οι σφίγγες .
Προσοχή η κατάχρηση της καφεΐνης χαλάει την «Ειρήνη»  - ισορροπία του οργανισμού και προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης ,ταχυκαρδίες , νευρικότητα και αρρυθμίες.

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Σερβίρεται σε φλυτζάνι μικρό ή χοντρό (του καφέ):
  • Σκέτος (75 ml νερό + 1 κουταλάκι καφέ)
  • Με ολίγη (75 ml νερό + 1 κουταλ. καφέ + λιγότερο απ'το μισό κουταλ. ζάχαρη)
  • Μέτριος (75 ml νερό + 1 κουταλ. καφέ + 1 κουταλ. ζάχαρη)
  • Γλυκός (75 ml νερό + 1 κουτ. καφέ και 2 κουτ. ζάχαρη).

Happy Mummy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου