Ο ελληνικός καφές ή τούρκικος ή αρμένικος ή αραβικός ή μεσανατολικός ή ακόμα και κυπριακός καφές είναι ένα είδος καφέ ο οποίος πίνεται «βαρύ γλυκός», ή «πολλά βαρύς» ή «βαρύ γλυκός και όχι» ανάλογα την προτίμηση.
Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι αρκετές :
- Ένα –δυο φλιτζανάκια ελληνικός καφές την ήμερα βελτιώνουν την υγεία της καρδίας και αυξάνουν τη μακροζωία.
- Η μέτρια κατανάλωση του μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του παχέως εντέρου.
- Η καφεΐνη που έχει δρα ως διεργετικό του εγκεφάλου που αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης με αποτέλεσμα να καταπολεμά τη κούραση και να βοηθάει στη καλύτερη συγκέντρωση του εγκεφάλου.
- Δρα κατά της κυτταρίτιδας. Στο κατακάθι από ένα φλιτζάνι καφέ ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ,απλώνουμε το μείγμα καταμήκος του σώματος το αφήνουμε 20΄ και ξεβγάζουμε με κρύο νερό.
- Κατά της διάρροιας .Τρώμε ένα κουταλάκι του γλυκού ωμό ελ. καφέ με 2-3 σταγόνες λεμόνι και έχει άμεσα αποτελέσματα.
- Σε ένα τασάκι καίμε ελληνικό καφέ και φεύγουν οι μέλισσες και οι σφίγγες .
Προσοχή η κατάχρηση της καφεΐνης χαλάει την «Ειρήνη» - ισορροπία του οργανισμού και προκαλεί
αύξηση της αρτηριακής πίεσης ,ταχυκαρδίες , νευρικότητα και αρρυθμίες.
Σερβίρεται σε φλυτζάνι μικρό ή χοντρό (του καφέ):
ΣΥΝΤΑΓΗ:
- Σκέτος (75 ml νερό + 1 κουταλάκι καφέ)
- Με ολίγη (75 ml νερό + 1 κουταλ. καφέ + λιγότερο απ'το μισό κουταλ. ζάχαρη)
- Μέτριος (75 ml νερό + 1 κουταλ. καφέ + 1 κουταλ. ζάχαρη)
- Γλυκός (75 ml νερό + 1 κουτ. καφέ και 2 κουτ. ζάχαρη).
Happy Mummy
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου