ΥΛΙΚΑ
(Για περίπου 30 κομμάτια)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι φέτα τριμμένη
1 κεσεδάκι τριμμένο κίτρινο τυρί
2 αβγά
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1 αβγό για το άλειμμα
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά . Ανακατεύουμε στο μείγμα το αλάτι και τα τυριά. Τέλος, προσθέτουμε, ανακατεύοντας απαλά αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με το χέρι, το αλεύρι κοσκινισμένο, μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ντύνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι και τα αραδιάζουμε στο ταψί με κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Αλείφουμε με χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.
Happy mummy
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου