ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 και 1/2 κούπα μέτρια τριμμένα καρύδια
- 1 και 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1 και 1/2 κούπα νερό
- 1/2 κούπα κονιάκ
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα τριμμένη
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ
- 250 γρμ κουβερτούρα τεμαχισμένη
- 30 γρμ καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μίξερ, αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά.
- Αλείφουμε με καλαμποκέλαιο το ταψάκι μας και ρίχνουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180ο, για περίπου 35-40 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντάς το για 5 λεπτά.
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο,το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με το χλιαρό σιρόπι.
- Το γαρνίρουμε με επικάλυψη κουβερτούρας( λιώνοντας σε μπεν μαρί 250 γρμ κουβερτούρας με 30 γρμ καλαμποκέλαιο,μέχρι να ομογενοποιηθούν).
- Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Ηappy mummy
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου