ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ




 ΥΛΙΚΑ

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (700ml)
2 πορτοκάλια
1/2 φλιτζάνι καφέ μαύρη ζάχαρη
10-12 γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλλας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα πορτοκάλια.Στύβουμε τα πορτοκάλια. Κρατάμε τις φλούδες και καρφώνουμε τα γαρύφαλλα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί ,τις φλούδες πορτοκαλιού ,το χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλλας και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά .Ανακατεύουμε συνέχεια ρίχνοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
Όταν η ζάχαρη λιώσει το βγάζουμε από τη φωτιά ( δεν πρέπει να έχει πάρει βράση) και το σερβίρουμε ζεστό.


Happy mummy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου